Happy con Carne

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 12:31

Gisteren regende het MEGA hard! Ik was samen met Pip, mijn hond, naar het bos geweest en we kwamen helemaal doorweekt terug. Nadat ik me had omgekleed was het het ideale moment om even lekker te gaan experimenteren in de keuken en nieuwe gerechten te ontdekken. Ik had dit recept uit het Runnersworld magazine. Dit is zeker een aanrader! Alle 5 hadden wij ons bord leeg! 

Wat zijn de ingrediënten:

-1 eetlepel olijfolie

-1 ui

-500gram mager rundergehakt

-1 rode paprika

-400 gram tomatenblokjes (uit blik)

-400 gram zwarte bonen (blik of in zakjes)

-300 gram mais (blik)

-150 gram rijst

-1 blokje runderbouillon (soms bevat dit gluten)

-150 gram belegen kaas (mijn voorkeur is altijd 35+ of lager)

-Cayenne peper naar smaak

-komijnzaad naar smaak

Extra: diepe pan, spatel, snijplank, mes, vergiet, oven

 

Hoe maak je het:

Stap 1:Verhit de olie in de pan op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde ui in de pan.

Stap 2: voeg het rundergehakt toe en bak het gaar.

Stap 3: Voeg de tomatenblokjes en mais toe 

Stap 4: Spoel de zwarte bonen af met een vergiet en voeg dit ook toe aan de pan

Stap 5: Doe de harde rijstkorrels in de pan en als er weinig vocht is kan je 1 glas water toevoegen

Stap 6: Blijf alles goed mengen en wacht tot het water is opgenomen door de rijst.

Stap 7: Zet het vuur uit en bestrooi met kaas 

Stap 8: Zet dit even in de oven (3-4 minuten op 180graden is al genoeg)

Stap 9: Eet smakelijk!!

 

Extra Informatie:

Dieet: Dit recept bevat rundvlees en is glutenvrij zolang je er goed op let dat de bouillon geen gluten bevat.

Moeilijkheid: Verder is dit gerecht niet heel moeilijk om te maken. Let er vooral op dat het niet aanbrandt. Zet het vuur dus niet te hoog en blijf goed roeren!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.