Seizoenspasta

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 om 11:40

Een lekkere snelle pasta zo op tafel. Lekker voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Warm-koud, vroeg-laat! Ik maakte deze pasta op een warme zomeravond. Ik maakte er een pastasalade van door de pasta even te laten afkoelen. Bij veel mensen viel dit recept goed in de smaak, dus het is zeker voor herhaling vatbaar!

Na het avondeten ging ik naar de paarden. Vanwege het warme weer hadden we besloten de trainingen te verplaatsen naar het einde van de dag! Niet dat we heel intensief bezig gingen vandaag, maar het is toch wat fijner! We begonnen met Sharon en Klaver. Sharon heeft nog steeds last van haar achterbeen, waardoor we haar rustig aan moeten laten doen. Samen met Klaver die inmiddels al 34 jaar is maakten we een mooie stapwandeling over de dijk. Aan het begin deden ze het kalm aan en aan het eind waren ze bijna niet meer te stoppen! Bij thuiskomst hebben we Sharon haar been nog even goed gekoeld en daarna was Pien aan de beurt! Pien is de kleindochter van Sharon (3 maanden) en is al veel aan het leren. We oefenen vaak met wandelen en poetsen. Gisteren deed ze het zo braaf! Hoefjes geven, manen kammen en omdraaien als wij het vroegen. Allemaal deed ze het in 1x! 

 

Ingrediënten voor 5 personen:

-400 gram pasta (volkoren) (bevat gluten)

-700 gram groene asperges

-300 gram gegrilde parika (pot)

-50 gram hazelnoten

-150 gram kipfilet

-150 gram grano padano snippers

-50 gram kappertjes

-olie naar keuze

extra: pan, koekenpan, staafmixer/blender, lepel, snijplank, mes, spatel

 

Hoe maak je het:

Stap 1: breng de pasta aan de kook

Stap 2: Snijdt de kipfilet in stukjes en bak dit met een beetje olie in een koekenpan

Stap 3: spoel de gegrilde paprika af en pureer dit samen met de gehakte hazelnoten in de blender/staafmixer

Stap 4: Snijdt de harde onderkant van de asperges af

Stap 5: snijdt het overige deel van de asperge in schuine stukken van ongeveer 2 cm

Stap 6: bak dit met wat olijfolie ongeveer 4/5 min in de koekenpan en voeg vervolgens de kappertjes toe

Stap 7: voeg de paprikasaus toe

Stap 8: voeg de kip toe aan de saus

Stap 9: giet de pasta af en meng door de saus

Stap 10: top af met wat blaadjes basilicum en snippers grano padano

 

Extra info:

Dieet: dit recept bevat kip en gluten. Er bestaat ook glutenvrije pasta 

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193972/pastasalade-met-gerookte-kip

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb