Zomerse Parpadelle

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 14:27

De laatste weken is het heel erg warm! Echt zwemweer! Deze week waren we vaak te vinden in de geul bij de Ijssel. Samen met Pip mijn hond lekker zwemmen en rennen in het water. Vaak gaan we aan het einde van de middag even en daarna koken. Dit recept is echt ideaal voor late zomerse dinertjes. Met dit recept haal je Italië naar Nederland! 

 

Wat heb je allemaal nodig voor 5 personen:

- 500 gram verse parpadelle (bevat gluten)

- 500 gram kastanje champignons

- 200 gram spinazie

- 120 gram pesto verde

- 1 citroen

-30+ harde geitenkaas

- gedroogde tijm naar smaak

- Pijnboompitten naar smaak

Extra: pan, koekenpan, snijplank, mes, rasp, spatel

 

Hoe maak je het:

Stap 1: kook de parpadelle pasta in een grote pan met water

Stap 2: Snijdt intussen de champignons en laat dit slinken in een koekenpan met eventueel een heel klein beetje water.

Stap 3: voeg de Spinazie toe en laat dit ook slinken. 

Stap 4: Snijdt de citroen doormidden en pers 1 helft uit. Doe dit sap bij de spinazie en champignons!

Stap 5: voeg de pesto en wat gedroogde tijm toe aan de groente en laat dit op laag vuur rusten

Stap 6: Rasp de geitenkaas en doe dit in een apart bakje.

Stap 7: Doe ook de pijnboompitten in een apart bakje

Stap 8: Giet de pasta af en meng dit door de groente heen.

Stap 9: Garneer met de pijnboompitten en geitenkaas

 

Extra info: 

Dieet: Dit recept is vegetarisch en bevat gluten (voor mensen met een gluten intolerantie bestaat er ook glutenvrije pasta)

Tijd: Dit recept is snel klaar (ik denk ongeveer 20-30 min)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.