
De laatste weken is het heel erg warm! Echt zwemweer! Deze week waren we vaak te vinden in de geul bij de Ijssel. Samen met Pip mijn hond lekker zwemmen en rennen in het water. Vaak gaan we aan het einde van de middag even en daarna koken. Dit recept is echt ideaal voor late zomerse dinertjes. Met dit recept haal je Italië naar Nederland!
Wat heb je allemaal nodig voor 5 personen:
- 500 gram verse parpadelle (bevat gluten)
- 500 gram kastanje champignons
- 200 gram spinazie
- 120 gram pesto verde
- 1 citroen
-30+ harde geitenkaas
- gedroogde tijm naar smaak
- Pijnboompitten naar smaak
Extra: pan, koekenpan, snijplank, mes, rasp, spatel
Hoe maak je het:
Stap 1: kook de parpadelle pasta in een grote pan met water
Stap 2: Snijdt intussen de champignons en laat dit slinken in een koekenpan met eventueel een heel klein beetje water.
Stap 3: voeg de Spinazie toe en laat dit ook slinken.
Stap 4: Snijdt de citroen doormidden en pers 1 helft uit. Doe dit sap bij de spinazie en champignons!
Stap 5: voeg de pesto en wat gedroogde tijm toe aan de groente en laat dit op laag vuur rusten
Stap 6: Rasp de geitenkaas en doe dit in een apart bakje.
Stap 7: Doe ook de pijnboompitten in een apart bakje
Stap 8: Giet de pasta af en meng dit door de groente heen.
Stap 9: Garneer met de pijnboompitten en geitenkaas
Extra info:
Dieet: Dit recept is vegetarisch en bevat gluten (voor mensen met een gluten intolerantie bestaat er ook glutenvrije pasta)
Tijd: Dit recept is snel klaar (ik denk ongeveer 20-30 min)
Reactie plaatsen
Reacties