
Zaterdag! Voor mij vaak een drukke dag, waarbij ik in de ochtend train, in de middag naar mijn verzorgpony's (Chantal & Polly) ga en aan het eind van de dag nog wat andere dingen voor mezelf doe. daarnaast vind ik het leuk om op Zaterdag avond te gaan koken.
Deze week liep iets anders, vanwege de Crosswedstrijd die morgen op de planning staat. Ik kijk er erg naar uit! Ik heb deze week erg rustig getraind om energie te sparen voor de race, ik had vandaag dus ook geen training. Wel heb ik lekker veel bewogen bij Chantal & Polly. Ik heb een grote wandeling gemaakt door het bos, waar we alle herfstkleuren hebben gezien en over omgevallen boomstammen hebben gesprongen. Heel gaaf!
Na een super leuke dag buiten te zijn geweest mocht ik gaan koken. Eerst had ik nog geen idee wat ik wilde gaan maken. Ik ben op internet gaan zoeken naar recepten en vond een lekkere hartige taart. Ik paste het een beetje aan en ben gaan koken. Het was makkelijk te maken. Toen het klaar was en we mochten het gaan proeven viel het goed in de smaak. Ik wou het direct met jullie delen, en schreef deze blog!
wat vind ik van dit recept:
-moeilijkheid: Lehrling
-eet wensen: vegetarisch
-keuken: Nederland
-smaak: Een heel erg lekker recept, vaak vind ik spruitjes erg bitter maar dit keer niet!
ingrediënten voor 5 personen:
-500 gram Spruitjes
-5 plakjes bladerdeeg (bevat gluten, maar er bestaat ook glutenvrij bladerdeeg)
-150 gram belegen geraspte 30+ kaas
-5 eieren
-150 ml melk (ik gebruikte 0% vette melk)
-peper naar smaak
-2 rode uien
voor een salade:
-eikenbladsla
-walnoten
-olijfolie
-rode wijn azijn
-honing
extra: pan, snijplank, mes, vork, bakje, springvorm, bakpapier, oven, schaal
hoe maak je het:
stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden, en leg de bladerdeeg buiten de vriezer zodat het kan ontdooien
stap 2: kook de spruitjes beetgaar in een pan met water
stap 3: bedek een springvorm met bakpapier, en maak vervolgens de bodem van de taart door de bladerdeeg goed te verdelen, en met een vork gaatjes in de bodem te prikken.
stap 4: verdeel de helft van de kaas over de springvorm
stap 5: snijdt de ui fijn, en verdeel dit vervolgens over de kaas
stap 6: giet de spruitjes af en spoel af met koud water, verdeel vervolgens over de springvorm
stap 7: maak een egaal mengsel door het ei samen met de overige kaas, de melk en wat peper te mengen
stap 8: giet dit over de hartige taart
stap 9: zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven
stap 10: maak de salade door de honing, rode wijn azijn en olijfolie te mengen tot een dressing, en samen met de walnoten te verdelen over de sla.
stap 11: eet smakelijk!!
inspiratie van ---> https://www.plus.nl/recept/herfstquiche-met-boerenkaas-r-10192
voedingstoffen (per persoon) | aantallen (ongeveer) |
---|---|
Kcal | 365 |
koolhydraten | 24 |
vetten | 20 |
eiwit | 20 |
groenten (vers) | 132 |
Reactie plaatsen
Reacties