Hotdog Wrap

Gepubliceerd op 12 december 2018 om 19:01

Vandaag was een leuke dag! In de ochtend stond ik vroeg op, zodat ik voordat ik naar school moest nog met Pip (mijn Dalmatiër) aan de fiets kon. Het was nog hartstikke donker (eigenlijk best spannend), maar dankzij de oranje lichtbad om Pip's nek kon ik zien waar ik heen moest om niet in de sloot te rijden. Het was nog heel erg rustig buiten (ik hou er van)!! Lekker helemaal alleen, samen met Pip rennen en spelen. Wandelen/fietsen met Pip is een moment waarbij ik even helemaal mezelf kan zijn.

Op woensdag hoef ik maar kort naar school!! Als ik vrij ben ga ik vrijwel meteen naar Seff (een vrolijke Jack Russel) toe. Elke woensdag middag mag ik hem uitlaten!! Ik ben vaak lang met hem op pad (1X zelfs 3 uur). Vandaag maakten wij een mooie ronde door het park. Ik gooide stokken, en Seff sprintte er als een gek achteraan. Ik vind dat zo leuk!! Onderweg hard rennen, en over slootjes springen. Super leuk!!

Ik weet nou niet goed of de titel voor dit recept toepasselijk is of niet. Net wanneer ik een drukke dag heb gehad, waarbij ik veel honden heb uitgelaten maak ik een recept, en bedenk ik daar deze titel bij. Ik kwam hier pas net achter. Hoe toevallig!! (Als jullie een betere titel weten laat het dan even weten in de reacties). Ik ben vegetarisch dus ik maakte voor mijzelf een hotdog wrap met vegetarische worst, mijn moeder at gezellig met mij mee. #TEAMVEGA!!! Mijn vader en 2 broertjes vinden af en toe een stukje vlees wel lekker dus voor hen gebruikte ik ECHTE worstjes. Ik zal jullie vertellen hoe ik dit heb gemaakt.

 

Ingrediënten voor 5 personen:

-5 volkoren tortilla wraps (meer kan natuurlijk ook!!) (bevat gluten, maar er bestaan ook glutenvrije wraps)

-250 gram kidneybonen (netto gewicht)

-0,5 groenten bouillonblokje

-1 rode paprika

-2 rode uien

-750 gram Roma tomaten 

-2 teentjes knoflook

-300 gram Chipolata Runder worstjes

-124 gram zure room

-komijnzaad naar smaak

-chilipoeder naar smaak

-paprikapoeder naar smaak

extra: snijplank, mes, eetlepel, koekenpannen of een koeken pan en een wok, spatel, oven/magnetron, maatbeker, vergiet

(dit is alles wat ik heb gebruikt)

 

Hoe maak je het:

stap 1: snijdt de uien en de knoflookteentjes fijn en fruit in een wok pan of grote koekenpan.

stap 2: snijdt de paprika en de tomaat in kleine stukjes en voeg toe aan de wok

stap 3: maak bouillon met 200 mL water en voeg ook dit toe aan de wok

stap 4: laat de kidneybonen goed uitlekken, en voeg toe aan de wok roer alles goed door elkaar en laat pruttelen op middelhoog vuur 

stap 5: doe de worsten in een andere koekenpan met eventueel een klein beetje olijfolie en braad gaar

stap 6: verwarm de wraps volgens de verpakking

stap 7: leg de wrap op een bord en beleg met de Chili Sin Carne saus

stap 8: leg het worstje er boven op, en garneer met 1 el zure room per wrap

stap 9: bedenk zelf op welke manier jij hem wilt eten, eet smakelijk!! 

 

Wat vind ik van dit recept:

eet wens: Het recept bevat rundvlees en gluten

keuken: het is een mix van Amerikaans en Mexicaans

smaak: het is een erg lekker recept, je kan het zo pittig maken als je zelf wilt door veel of weinig chilipoeder te gebruiken. 

 

 

voedingstoffen (als je de vega variant maakt) hoeveelheid (ongeveer)
Kcal 484
koolhydraten 48
vet 19
eiwit 24
groenten (vers) 274.2

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb