Lasagne bolognese

Gepubliceerd op 19 december 2018 om 10:06

Gisteren begon mijn dag om 8:30 met een looptraining op school. Ik kon kiezen tussen een basketbal clinic of de normale atletiektraining. Ik koos voor het laatste!! We begonnen met 2 rondjes inlopen om het grasveld (op Dinsdag trainen we niet bij een atletiekbaan) en gingen vervolgens rekken en loopscholingsoefeningen doen. Daarna mocht ik een rustige duurloop van 30 minuten met een gemiddeld tempo van 11/11,5 km/uur doen. We waren met ze drieën, en ik was goed ingepakt (ik had het achteraf warmer dan gedacht!!).

We liepen door een soort park met afwisselend fietspad en schelpenpaadjes. Na ongeveer 15 minuten te hebben geslingerd door het park besloten we een andere afslag te nemen. Ik kende deze weg nog niet!! Er waren hele grote villa huizen waar we onze ogen naar uit keken. Mega grote voortuinen die ook gebruikt konden worden als golfbaan! Of oprijlanen bijna net zo lang als de Afsluitdijk! De laatste 5 minuten liep ik alleen terug, omdat de rest een duurloop moest doen van 45 minuten. Ik vind het fijn dat ik voordat ik naar school ga alvast heb getraind, dit geeft mij een voldaan gevoel en ik kan mij dan beter concentreren. Ik moest vandaag maar kort naar school (van 10:30 tot 13:15).

 

Rond 3 uur ‘s middags mocht ik de Border Collie van mijn buren uitlaten. Het is een hele lieve hond!! We hebben een grote wandeling gemaakt van ongeveer 1 uur en 30 minuten. Eerst door het park bij mij in de buurt, vervolgens over de dijk en daarna weer richting huis. 

Ik mocht vanavond koken. Ik zocht een recept uit, paste het wat aan en ging naar de supermarkt om ingrediënten te kopen. Ik maakte een lasagne bolognese. Het duurde wat langer om te maken omdat het ook nog in de oven moest (al denk ik wel dat het niet heel moeilijk is om sneller te koken dan mij! Ik neem namelijk rustig de tijd voor het maken van een lekker recept!). Mijn ouders en broertjes vonden het een erg lekkere lasagne. Ik zal jullie snel vertellen hoe ik het heb gemaakt!!

 

Ingrediënten voor 5 personen:

-8 volkoren lasagne vellen (bevat gluten maar er bestaat ook glutenvrije lasagne vellen gemaakt van mais)

-800 gram mutti polpa (tomaten saus)

-1 grote Winterpeen (ongeveer 250 gram)

-2 stengels bleekselderij 

-2 uien

-3 teentjes knoflook

-300 gram mager rundergehakt

-700 ml ongezoete amandelmelk

-50 gram tarwebloem (bevat gluten maar er bestaat ook glutenvrij meel)

-150 gram belegen 30+ kaas

-2 verse tomaten

-100 ml water

-gemalen nootmuskaat

-verse Italiaanse kruiden

extra: oven, pan, spatel, ovenschaal, mes, snijplank, weegschaal, garde, maatbeker

 

Hoe maak je deze lasagne:

-stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden en snijdt de bleekselderij, winterpeen, knoflook en ui in kleine stukjes doe dit vervolgens in een pan (verwarm op middelhoog vuur).

stap 2: pak een koekenpan en bak het gehakt rul en voeg vervolgens toe aan de groenten

-stap 3: voeg de tomaten Polpa toe en meng alles goed door elkaar

-stap 4: snijdt de kruiden fijn en meng alles weer goed door elkaar

-stap 5: pak een tweede pan, doe meng hier de ongezoete amandelmelk met de nootmuskaat en klop met een garde

-stap 6: voeg de kaas en het tarwebloem toe, en klop met de garde tot één geheel terwijl de pan op middelhoog vuur wordt verwarmt

-stap 7: pak een ovenschaal en stapel de groenten saus met de lasagne vellen tot ongeveer 3 lagen

-stap 8: giet vervolgens de kaassaus over de lasagne

-stap 9: snijdt de tomaten in dunne plakken en verdeel over de lasagne 

-stap 10: zet de lasagne ongeveer 35 minuten in de oven

-stap 11: eet smakelijk 

 

Wat vind ik van dit recept:

Eetwens: bevat rundvlees en gluten

 

Wat vonden jullie van dit recept? 

Op welke momenten ga jij sporten?

voedingstoffen (per persoon) hoeveelheden (ongeveer)
koolhydraten 40
vet 16
eiwit 30
groenten (vers) 150.8
Kcal 443

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb