
De vakantie is bijna afgelopen, morgen moet ik weer naar school. Huiswerk, lessen en toetsen heb ik NIET gemist!! Maar ik heb erg veel zin in de trainingen!! (Ik zit op een topsport school waar ik bijna elke dag de dag begin met kracht/techniek/loop training). Mijn droom is om een topatleet te worden! Hier doe ik dus ook alles voor!! Gezond eten, trainen, maar ook rust houden voor een goed herstel.
Vandaag deel ik weer een gezond recept. Dit keer met zalm!! Bij ons vond iedereen het erg lekker, waardoor alles op was!!Om dat ik vegetariër ben maakte voor mezelf een vegetarische visburger. (die viel ook in de smaak!!) Het is een heel erg makkelijk recept, je moet er alleen wel wat geduld voor hebben omdat het best lang in de oven moet. (bij mij ontbrak dit vandaag!! Ik probeerde de tijd sneller voorbij te laten zijn door in de kamer te dansen en te rennen:) ) Ideaal dus als je nog moet werken, en tegelijker tijd ook een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten!! Ik zal snel uitleggen hoe je dit recept maakt anders heb je geen tijd meer om naast je drukke leven ook nog een gezonde maaltijd te maken!!
Ingrediënten voor 5 personen:
- 1000 gram (1kg) krieltjes met schil
-2 paprika's
-1 courgette
-1 venkel
-500/600 gram zalmfilet op huid
-4 el olijfolie
-Scandinavische zalmkruiden naar smaak
-peper naar smaak
-een heel klein beetje zout
Extra: oven, eetlepel, ovenplaat, bakpapier, snijplank, mes
Hoe maak je het:
stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden
stap 2: was en snijdt de krieltjes in de lengte doormidden, verdeel ze over de met bakpapier beklede ovenplaat en verdeel 2 el olijfolie over de krieltjes, zet vervolgens 25 minuten in de oven
stap 3: haal de plaat uit de oven, draai de krieltjes om en leg op 1 helft, gebruik de andere helft voor de groenten mix
stap 4: meng de gesneden groenten met 1 el zalm kruiden en leg de groenten op de plaat, verdeel daarna 2 el olijfolie over de groenten
stap 5: bestrooi de krieltjes met peper en zout, en zet 15 minuten in de oven
stap 6: snijd de zalm in repen en leg met de huid naar boven op de plaat, zet nog 5 minuten in de oven. Een vegetarische zalmburger maak je met een beetje olijfolie klaar in een koekenpan.
stap 7: eet smakelijk!!
Extra info:
eet wens: bevat vis en is glutenvrij
moeilijkheid: het is heel erg makkelijk, je moet alleen wat geduld hebben!!
voedingstoffen (per persoon) (als je zalm eet) | Hoeveelheid (ongeveer) |
---|---|
Kcal | 568 |
koolhydraten | 42,9 |
vet | 29,5 |
eiwit | 30,2 |
groenten | 159,4 gram |
Reactie plaatsen
Reacties