
Het is al weer bijna een week geleden dat ik mijn wedstrijd heb gelopen! En nu kom ik er pas aan toe!! Ik kijk er nog steeds net zo positief op terug als 2 minuten na de cross. Ik ben namelijk 5de geworden van mijn categorie op de 4 kilometer cross. Het was een pittig parcours van 3 rondes met aan de start een mulle zand heuvel om mee aftetrappen. Tussen elk nieuw rondje moest je diezelfde zandheuvel weer beklimmen.
Met mijn tactiek om de eerste 2 rondjes aan te sluiten bij een groepje waarbij ik het tempo goed kon volhouden, en vervolgens het laatste rondje te gaan versnellen is het mij dus gelukt om als 5de te eindigen. Ik ben hier erg blij mee!!
Na de hele middag in de regen te hebben gewacht en warming-up te hebben gedaan. Gingen we na de wedstrijd weer terug naar huis. Ik mocht koken en maakte een heerlijke Chili CROSS Carne, want bij een pittige cross hoort een pittig recept!! Daarnaast vind ik dit een perfect recept na een sportieve, koude, regenachtige dag!! Iedereen vond het lekker! Het was daarom ook snel op, dus maak gerust wat meer!!
ingrediënten voor 5 personen:
-300 gram mager rundergehakt
-800 gram gepelde tomaten (uit blik) of 800 gram verse tomaten
-800 gram (uitlek) kidneybonen (uit blik)
-530 gram (uitlek) zwarte bonen (uit blik)
-2 uien
-4 teentjes knoflook
-cayennepeper naar smaak
-komijnzaad naar smaak
-chilipoeder naar smaak
extra: snijplank, mes, pan, vergiet, spatel
Tip: Dit is ook lekker om in een volkoren wrap te doen
hoe maak je dit recept:
stap 1: snijdt de ui en de knoflook fijn, en fruit in de pan
stap 2: voeg het (vegetarische) gehakt toe (vegetarisch gehakt is wat droger, dus als je dat gebruikt ga dan meteen naar stap 3! zo niet laat dan eerst het gehakt even gaar worden!)
stap 3: voeg de gepelde tomaten toe, en maak ze met je spatel wat kleiner
stap 4: giet de bonen af met een vergiet (spoel eventueel af met wat water), en voeg dit toe aan de pan.
stap 5: voeg de kruiden toe naar smaak, en meng dit goed door
stap 6: laat even op laag/middel hoog vuur pruttelen
stap 7: verdeel het over de borden
stap 8: Eet smakelijk!!
Extra informatie:
eet wens: Dit recept bevat vlees en is glutenvrij zolang je geen wrap toevoegt
Welke variant heb jij gemaakt!!
voedingstoffen (per persoon) | hoeveelheid(ongeveer) |
---|---|
Kcal | 367 |
koolhydraten | 35 |
vet | 9 |
eiwitten | 29 |
groenten (gepelde tomaten en bonen vallen hier ook onder) | 365,2 gram |
Reactie plaatsen
Reacties