Courgetti Bolognese A la Lehr

Gepubliceerd op 25 januari 2019 om 09:04

Afgelopen weekend heb ik dit recept gemaakt! Ik ben BLIJ verrast, want ik hoorde al van anderen dat Courgette in plaats van Spaghetti lekker is maar dat het zo GOED is daar kwam ik nu pas achter!!

Mijn vader was dit weekend jarig (zijn 50ste verjaardag)!! En de volgende dag gingen we het vieren met de familie, door eerst 2 uur lang een soort bowl competitie te houden en daarna met zijn allen uiteten te gaan!! Het was heel gezellig!! Ik was die dag goed in bowlen (geen idee waar dat talent ineens vandaan kwam) ik gooide de ene STRIKE naar de andere en heb 1 keer gewonnen en ben 1 keer 2de geworden!! #trotsopmezelf 

Het uiteten gaan was ook leuk! Het was een Wereld restaurant waar je van alles kon proeven!! Japanse Sushi, Italiaanse Pizza/pasta, Wok, Amerikaanse Burgers en andere soorten vlees (ook gewoon patatjes), Turkse Donner Kebab en natuurlijk Nederlandse poffertjes en pannenkoeken!! Ik heb veel geproefd en vond alles lekker!! Mijn broertje was echt op ontdekkingstocht naar bijzondere soorten gerechtjes!! Hij probeerde mossels en oesters (Hij vond het niet zo lekker Maar ik heb hard om hem gelachen!!).  Ik zal jullie vertellen hoe je dit recept maakt zodat jullie ook nieuwe dingen ontdekken net als mijn broertje!!

 

Ingrediënten voor 5 personen:

-4 teentjes knoflook

-50 ml olijfolie

-500 gram cherrytomaatjes

-Italiaanse kruiden naar smaak

-4 rode uien

-15 gram basilicum

-300 gram mager rundergehakt

-800 gram courgetti (of 2 courgettes die je vervolgens zelf raspt)

-800 gram tomaten blokjes

-peper naar smaak

 

hoe maak je dit recept:

stap 1: verwarm de oven op 180 graden en snijdt de tomaatjes doormidden

stap 2: maak een soort sausje van de fijngesneden teentjes knoflook, olijfolie, Italiaanse kruiden en wat peper, meng dit goed door elkaar

stap 3: leg de tomaatjes op een ovenschaal, en verdeel de saus erover heen. Zet dit 20 minuten in de oven

stap 4: snipper de uien, en fruit dit in een koekenpan

stap 5: voeg de tomatenblokjes, (vega)gehakt (bij ECHT gehakt eerst even gaar laten worden zonder de tomaten blokjes) en de Italiaanse kruiden toe

stap 6: laat alles even pruttelen en maak intussen de Courgetti door het in een pan te verwarmen op middelhoog vuur

stap 7: leg de courgetti op het bord, verdeel de saus erover heen en vervolgens de oven tomaatjes

stap 8: LAAT JE VERASSEN!!

 

extra informatie:

eet wens: dit recept bevat vlees, en is glutenvrij

keuken: Het is een bijzonder twist van de Italiaanse keuken!!

 

voedingstoffen (per persoon) hoeveelheid (ongeveer)
Kcal 353
koolhydraten 26
eiwit 19
vet 18
groenten 467,6 gram (met de tomatenblokjes)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb