
Enchiladas als ik dat opzoek op internet krijg je een hele BOM met informatie over de bereiding en ingrediënten van deze maaltijd. Ik durf daarom ook bijna niet te zeggen dat dit ECHTE enchiladas zijn. Laten we het daarom maar wraps uit de oven noem (ook wel INDOORladas!!)
Het is in ieder geval erg lekker en viel goed in de smaak. Dat maakt ook dat ik het zo snel mogelijk met jullie wou delen.
Ik maakte dit recept zelf vorige week vrijdag (de dag voor de Indoor wedstrijd waar ik de 800 en 400 meter liep). Laat ik maar meteen zeggen dat beide afstanden niet goed gingen. Ik liep ver boven mijn pr (en was dus totaal niet tevreden!)
Maandag pakte ik het trainen weer op, zodat ik over een tijd (hopelijk) ga KNALLEN!!
ingrediënten voor 5 personen:
-(volkoren)wraps (bevat gluten)
-1 rode ui
-1 teen knoflook
-2 rode paprika's
-1 courgette
-5 tomaten
-300 gram mais
-125 gram zure room
-150 gram 30+ geraspte jong belegen kaas
-komijnzaad naar smaak
extra: oven, snijplank, mes, lepel, ovenschaal, pan, spatel
hoe maak je het:
stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden
stap 2:snijdt de ui en knoflook fijn en fruit in een koekenpan
stap 3: snijdt de andere groentes in stukjes en voeg toe
stap 4: voeg de mais en komijnzaad toe, roer goed door elkaar!
stap 5: bestrijk de zure room over de wraps (net als bij een pizza) met de bolle kant van een eetlepel
stap 6: verdeel de groentes hierover en bestrooi met wat kaas
stap 7: rol alle wraps op en leg in de ovenschaal en bestrooi met nog wat kaas
stap 8: zet de INDOORladas ongeveer 10 minuutjes inde oven
stap 9: even geduld, maar dan kun je lekker genieten.
extra info:
eet wens: vegetarisch, bevat gluten (er bestaan ook glutenvrije wraps)
moeilijkheid: Lehrling, want het is heel erg makkelijk en je hoeft weinig tegelijk te doen
keuken: enchiladas komen uit de Mexicaanse keuken
voedingstoffen (per persoon) | hoeveelheid (ongeveer) |
---|---|
Kcal | 407 |
koolhydraten | 46,6 |
vet | 12,7 |
eiwit | 20,3 |
groenten | 335,2 |
Reactie plaatsen
Reacties