

Vrijdag maakte ik deze overheerlijke Vegathaise Curry!! De avond voordat het startschot van de laatste GOK cross zou knallen. Het huis rook al heel erg lekker tijdens het koken (mijn vader kwam daarom ook regelmatig even kijken!!).
Na heel erg lekker te hebben gegeten ben ik al vroeg naar bed gegaan! (dat doe ik altijd voor een wedstrijd!) De cross was in Hattem (bij de leemkuil), maar ik wist nog niet precies wat voor parcours het was. Wel wist ik dat het erg pittig ging worden door de hoge en vooral steile heuvels. Toen ik daar aankwam werd dit bevestigt, want 10 meter na de start keek je meteen tegen een hele hoge heuvel. Samen met Suzan (het meisje voor mij op de foto) ging ik rustig het parcours verkennen. We waren ruim op tijd dus we gingen het eerste rondje (van 1KM) wandelen, en het tweede rondje van (2,5KM) inlopen. Er waren pittige heuvels, 1 heuvel stijl naar beneden en wat vals plat. Daarna nog 3 versnellingen en daarna mochten we starten.
Ben (mijn trainer) gaf mij voor de start een wedstrijd plan. Het doel was om bij Suzan te blijven en er eventueel voorbij te gaan. Na het startschot lukte dit niet meteen, Suzan was al de bocht om, en ik nog niet. Mijn doel was Suzan vinden, dus ik begon met een inhaalrace. Met in mijn achterhoofd de afstand van 3,5KM probeerde ik mijn krachten wat te sparen door wel in groepjes te blijven lopen! Toen ik na zo'n 1,5 KM Suzan voor mij zag lopen ben ik er op af gegaan, na een tijdje probeerde ik haar in te halen, maar dit liet zij niet toe. Ze versnelde, en ik had weer een kleine achterstand. Deze afstand werd groter toen we de hoge heuvel moesten beklimmen. mijn benen deden pijn!! (In dat moment dacht ik alleen maar aan de helling naar beneden die zou komen als ik eenmaal boven was!) Eindelijk was het zover ik kon weer naar beneden. Ik liet me gaan en kwam steeds dichter bij Suzan. Ik moest nog maar 700 Meter en probeerde te versnellen, zij versnelde ook en ik ging mee. De laatste 100 Meter waren spannend nog 1 bocht en daar was de FINISH. Ik maakte nog een laatste eindsprint! Maar Suzan won de strijd met een klein verschil van ongeveer 10 meter!!
Ingrediënten voor 5 personen:
-300 gram zilvervliesrijst
-6 bosuien
-4 tenen knoflook
-2 flinke theelepels kerriepoeder
-200 ml kokosmelk (ongezoet)
-10 gram ketjap manis
-1 limoenen
-300 gram kipfilet
-200 gram sperziebonen
-1 grote broccoli (alleen de roosjes)
-1 winterpeen
-3 tomaten
-2el Arachide olie
-verse gember naar smaak (ik gebruik meestal maar een heel klein beetje, vanwege de sterke smaak)
extra: wok, maatbeker, pan, vergiet, spatel, snijplank, mes, theelepel, eetlepel
hoe maak je dit gerecht:
stap1: breng de rijst aan de kook
stap 2: snijdt de knoflook en de gember fijn en de bosuien in dunne ringetjes, wok dit vervolgens in de wok pan met 1 el olie
stap 3: voeg de kerrie toe een laat dit even doorbakken
stap 4: voeg ook de Ketjap Manis, kokosmelk en limoensap toe, en roer dit goed door.
stap 5: snijdt de sperziebonen in stukjes, de wortels in halve plakjes en de broccoli in kleine roosjes en voeg toe aan de wok pan
stap 6: bak de kip in een aparte koekenpan gaar met de rest van de olie
stap 7: snijdt de tomaten in stukjes en roer dit door de rest van de groente
stap 8: verdeel de rijst, en de Vegathaise Curry over de borden
stap 9: Eet smakelijk!!
Extra informatie:
eet wens: Dit recept is helemaal glutenvrij en bevat kip
keuken: Thais
Had jij dit weekend ook een wedstrijd?
Voedingsstoffen (per persoon) (vegetarisch) | hoeveelheid (ongeveer) |
---|---|
Kcal | 423 |
koolhydraten | 60 |
vet | 8 |
eiwit | 26 |
groenten | 299.8 gram |
Reactie plaatsen
Reacties