
Na 2 dagen te hebben geleerd voor economie was ik er eindelijk 'redelijk' klaar voor. Een toets van 4 hoofdstukken lang met veel formules en begrippen. Ik zag er best tegen op, maar omdat ik zo hard geleerd had wou ik hem wel graag maken (Want 'JA' dan ben je er wel van af!). Net op het moment dat ik naar school wou gaan kreeg ik een berichtje. Ik was nieuwsgierig dus keek nog snel. Ik las het berichtje hardop voor, mijn moeder stond naast mij en luisterde mee, maar terwijl ik het las schrok ik.
Het kan niet waar zijn!! Meen je dit!! Ik wist niet goed wat ik moest zeggen. Mijn economie leraar was gisteren ziek geworden, waardoor de toets een week wordt opgeschoven. Zelf wist ik nog niet goed of ik hier blij of niet blij van moest worden. Wel wist ik toen ik op de klok keek dat ik heel erg op moest schieten om nog op tijd te kunnen komen. Ik had nog precies 7 minuten om op mijn fiets te stappen en op mijn 1000000ste versnelling naar school te racen! Soms zou ik willen dat ik mezelf van plek naar plek kon teleporteren door alleen maar mijn vingers te knippen! Helaas is er nog niemand die heeft uitgevonden hoe je dat moet doen, dus kwam ik 2 minuten later op school, en 5 minuten later in de les (ik krijg het namelijk ook nog voor elkaar om naar het verkeerde lokaal te lopen!).
Mijn schooldag was verder niet zo bijzonder. Kort samengevat SAAI. Meer zal ik jullie dus niet vertellen (dat houdt deze blog misschien nog een beetje leuk). Na school ging ik snel naar Seff toe! samen liepen we een grote ronde over de dijk (Seff als een vrolijke Jack Russel en ik als een Zombie (ten minste zo voelde ik me!!)).
Nadat ik deze Amandel Quiche had gemaakt en had geproefd, vond ik het wel een goed idee om hem meteen met jullie te delen. Want zeg nou zelf hij zie er goed uit!! Een taart vol met groenten, en een bijzonder lekkere bodem van amandelmeel is volgens mij altijd de moeite waard om te proberen.
Ingrediënten voor 1 Amandel Quiche (wij aten het met 5 Personen):
voor de bodem:
-200 gram amandel meel
-2 el olijfolie
-1 ei
voor de topping:
-100 gram sperziebonen
-4 winterpenen/wortels
-400 gram champignons
- 1 grote prei
-1 ui
-2 knoflook
-300 gram mager rundergehakt
-5 eieren
extra: snijplank, mes, pan, vergiet, koekenpan, spatel, oven, bakpapier, oven, taartvorm, eetlepel, kom
hoe maak je deze taart:
stap 1: voeg alle ingrediënten van de bodem bij elkaar en kneed dit tot een bal waarbij alle ingrediënten goed zijn gemengd
stap 2: laat het deeg 10 minuten staan en verwarm intussen de oven voor op 180 graden
stap 3: snijdt de wortel en de sperziebonen in stukjes en kook dit in een pan
stap 4: snijdt de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit dit in een koekenpan
stap 5: snijdt de prei en champignons in stukjes en voeg toe aan de koekenpan
stap 6: pak het taartblik en doe hier bakpapier overheen, verdeel het deeg gelijkmatig over het blik en zet dit 10 minuten in de oven
stap 7: als je vegetarisch gehakt gebruikt kan je dit nu ook toevoegen aan de koekenpan, bij echt gehakt eerst even apart baken zodat het gaar wordt en pas daarna toevoegen aan de groente
stap 8: giet de wortel en sperziebonen af als ze gaar zijn en voeg ook toe aan de koekenpan
stap 9: zet het vuur uit en voeg de eieren toe meng dit goed door (pas op dat het ei niet gaat stollen)
stap 10: doe het groenten-ei mengsel in het taartblik en zet dit 45 minuten in de oven
stap 11: EET SMAKELIJK!!
Extra info:
dieet: Dit recept is glutenvrij en bevat rundvlees
Kom jij ook wel eens te laat?
Voedingstoffen (per persoon) | hoeveelheid (ongeveer) |
---|---|
Kcal | 502 |
koolhydraten | 16,6 |
vet | 37,3 |
eiwit | 25,3 |
groenten | 217 |
Reactie plaatsen
Reacties