Pastaschotel met zongedroogde tomaatjes

Gepubliceerd op 30 augustus 2019 om 17:09

Gisteren zijn mijn moeder en ik druk geweest met het opruimen en uitzoeken van de keuken kastjes. Dat was nodig!! Alles stond door elkaar, en van sommige producten wisten we niet eens dat we ze nog hadden. Zo hadden we bijvoorbeeld 5 bakjes gebakken uitjes in de vooraad kast staan (hadden we een keer gekregen) en nog genoeg zongedroogde tomaten over. 

Omdat we bijna op vakantie gaan zijn we druk bezig met het opmaken van producten die we nog hebben. We hadden nog Zongedroogde tomaten over, dus daar bedacht ik een recept bij. Een paar andere ingredienten erbij, en ik kon aan de slag. Ik vond het heel erg lekker!!

 

Ingredienten voor 5 personen:

-260 gram volkoren penne (bevat gluten, maar er bestaat ook glutenvrije pasta)

-1 aubergine

-1 grote broccoli of 2 kleine broccoli's

-1 potje van 180 (uitlekgewicht) zongedroogde tomaten

-150 gram geraspte 30+ kaas jong belegen

Extra: oven, ovenschaal, spatel, koekenpan, pan, snijplank, vergiet, mes, beker

 

Hoe maak je het:

stap 1: breng de pasta aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden

stap 2: snijdt de broccoli in kleine roosjes en doe dit samen met een beker water (ongeveer 200 ml) in een koekenpan

stap 3: snijdt de aubergine en voeg ook toe aan de koekenpan

stap 4: spoel de gedroogde tomaten goed af en voeg ook toe

stap 5: als de pasta klaar is giet dan af, en voeg toe aan de koekenpan

stap 6: meng alles goed door elkaar, en doe in een ovenschaal

stap 7: bestrooi met de kaas en zet 15 minuten in de oven

 

Extra info:

Dieet: Dit recept is vegetarisch en bevat gluten

 

Hoe netjes zijn jouw keukenkastjes?

 

 

Voedingstoffen Hoeveelheid
Kcal 395
koolhydraten 48
vet 13
eiwitten 22
groente 136 gram

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.