
Vandaag had ik een saaie dag op school. Ik heb na de ochtendtraining namelijk maar 2 lessen en moet daartussen 4 uur wachten. gelukkig had ik genoeg te doen voor wiskunde. Ik heb morgen namelijk een toets en ik snap er nog geen bal van!!
De training van vanochtend daarentegen was wel heel erg leuk. Ben had een soort circuitje klaar gezet, waarbij we onze heupspieren trainden met behulp van horden en vervolgens moesten slalommen om pionen en daarna een bal moest vangen terwijl je door de speedladder ging. Het ging best goed, het lukte mij een aantal keer om als eerste door de pionnen baan te komen!! Want he, een BEETJE COMPETITIE mag toch wel!! :)
Terwijl ik dit schrijf zit mijn dalmatier Pip naast mij aan de eettafel, te vragen om nog meer knuffels en kusjes. Doordat ze dat op zo'n manier vraagt (namelijk door te krabben aan mijn arm als mijn aandacht naar het schrijven van dit recept dreigt te gaan!!) lukt het haar goed!! Ze heeft trouwens sinds de Zomervakantie haar eigen instagram account 'Pip_de_dalmaat'. Dus wil je op de hoogte blijven van de avonturen van Pip volg haar dan snel!!
Ingrediënten voor 5 personen:
-500 gram risotto rijst
-1kg bieten
-170 gram rucola
-200 gram 30+ geitenkaas
-20 gram pompoenpitten
-20 gram walnoten
-1 teen knoflook
-1 ui
-0.5 blokje groentenbouillon
-1 el olijfolie traditioneel
Extra: staafmixer/blender, koekenpan, pan, spatel, pollepel, mes, snijplank, rasp
Hoe maak je het:
stap 1: snijdt de ui en knoflook fijn en fruit dit met de olijfolie in een koekenpan
stap 2: als de ui en knoflook goed is voeg je de kale risotto rijst toe, zodat het een beetje glazig wordt (blijf goed omscheppen)
stap 3: kook 1 liter water met de bouillon in een pan
stap 4: als de bouillon helemaal is opgelost, voeg je steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst, zodat de risotto niet droog komt te staan en dus kan gaan koken.
stap 5: blend of pureer intussen de in stukjes gesneden rode bieten dit gaat het beste met een beetje water (hou 1 biet apart voor de garnering)
stap 6: voeg de gepureerde bieten toe aan de risotto en meng door elkaar, zodat de risotto een mooie kleur krijgt
stap 7: zet het vuur iets lager, en rasp de geitenkaas (doe dit in een bakje
stap 8: verdeel de rucola over de borden en leg hier de risotto op
stap 9: garneer met de geitenkaas en top af met de pompoenpitten en walnoten
stap 10: Nodig vrienden uit om aan te schuiven!! Eet smakelijk!!
Voor hoeveel personen heb jij dit klaar gemaakt?
Extra info:
dieet: dit recept is vegetarisch en glutenvrij
Voedingsstoffen (per persoon) | Hoeveelheid (ongeveer) |
---|---|
Kcal | 625 |
koolhydraten | 90 |
vet | 16 |
eiwitten | 26 |
groente | 259 gram |
Reactie plaatsen
Reacties