Banavernootpap

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 20:31

Gisteren was weer mijn eerste schooldag, na 2 weken kerstvakantie. Nou was deze dag niet heel bijzonder! (behalve natuurlijk deze Banavernootpap waar ik jullie straks meer over vertel) De trainingen begonnen vandaag pas, en op school gingen we meteen weer aan de slag met de drukke planning!! Vandaag mocht ik met BSM (Bewegen Sport en Maatschappij) een circusvoorstelling geven aan een basisschool groep 1&2. Dit deed ik samen met mijn klas. Ik vond het heel leuk om te doen (dansen, circus, acro en nog eens dansen). Wij waren volgens mij echt de clown van de show, wij droegen als groepje een FEL oranje shirt en stalen de show met onze kunstjes (de kleuters vonden het leuk, maar we hadden eigenlijk nog wel wat langer kunnen oefenen!!) 

In de avond had ik weer training eerst 10 minuten inlopen dan loopscholing en 3X 150 meter sprint, en vervolgens 3X 3min/2min/1min. Op een tempo van 13/14/15 per uur. de training ging erg goed waar ik natuurlijk heel erg blij mee ben!! Daarna nog even 10 minuten rustig uitlopen, terwijl mijn vader ongeduldig stond te wachten (in de regen) totdat we naar huis konden. Ik nam rustig de tijd want ik voelde me FIT en wou niet meer stoppen met rennen. 

Maar goed laat ik ook iets vertellen over dit recept!! Ik eet dit regelmatig als ontbijt, niet alleen omdat het SUPER MEGA lekker is maar ook omdat het snel klaar is en we de ingrediënten meestal wel in huis hebben!! Voor mij en ik hoop ook voor jullie genoeg redenen om het ook eens  te proberen!!

 

ingrediënten voor 1 Banavernootpap:

-200 ml magere melk (ik gebruik altijd magere melk, maar jij kan natuurlijk ook een andere soort gebruiken)

-20 gram walnoten

-50 gram havermout (dit kan gluten bevatten)

-1 banaan

wat ik gebruik: bakje, maatbeker, lepel, weegschaal, mes, snijplank, pan

 

hoe maak ik dit recept:

stap 1: doe de melk en de havermout in een pan, en verwarm op middel hoog vuur blijf goed doorroeren 

stap 2: snijdt de banaan in plakjes

stap 3: hak de walnoten

stap 4: doe de havermoutpap in een bakje en voed de walnoten en banaan toe

stap 5: eet smakelijk!!!

 

Extra info:

eetwens: Het is vegetarisch! Let op sommige soorten havermout bevatten gluten. Als je een glutenvrij dieet volgt moet je hier dus goed op letten!

bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1095784/havermoutpap-met-banaan-en-walnoten

 

 

 

 

voedingstoffen (per persoon) hoeveelheden (ongeveer)
Kcal 431
koolhydraten 55
vet 12,5
eiwit 17,2
fruit 110 gram

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.